top of page

BRYGGEN & Pieter Wispelwey

Programma: John Tavener (1944-2013) - The Protecting Veil Max Richter (1966) / Antonio Vivaldi (1678-1741) - Four Seasons Recomposed

Time & Location

19 mrt 2024 20:00 – 21:30

Concert- en theaterzaal CC Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt, Belgium

About the Event

MEER INFO & TICKETS

 

Het kernrepertoire van BRYGGEN bestaat uit muziek van de postmoderne componisten Arvo Pärt, Max Richter, Philip Glass, Pēteris Vasks, Gia Kantsjeli en anderen die strijkers een prominente plaats geven.

Jolente De Maeyer wil mensen op een andere manier laten kennis maken met klassieke muziek. Zo kiest ze voor de hergecomponeerde Vier seizoenen. In The four seasons recomposed evolueert hij naar een contemplatief luisteren dat niet op zoek gaat naar een bepaalde betekenis. De nieuwe esthetische perspectieven die Richter aanbiedt, zijn die van minimalisme, elektronische muziek en postrock.

Doordacht en intelligent zet BRYGGEN The protecting veil van John Tavener mee op het programma. Tavener maakt gebruik van de acht Byzantijnse toonsystemen. Terwijl dit werk een duidelijk onderwerp verklankt, kan je gewoonweg genieten van de pure muziek. Bovenal wil de Britse componist het belang van het vrouwelijke onderstrepen en verklanken. De term ‘het eeuwige vrouwelijke’ is hier van toepassing, waarmee ze de krachten van schepping, voeding en levensonderhoud impliceren.

 

BRYGGEN zal dit werk brengen met Pieter Wispelwey als solist.

Share This Event

bottom of page