top of page

JOLENTE DE MAEYER

Jolente De Maeyer

Eén van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Ze is een zeer veelzijdige artiest, onderscheiden met

verschillende prijzen en uitmuntende kritieken voor zowel haar optredens als haar opnames.

Nadat ze prijswinnaar van verschillende wedstrijden werd in o.a. Portugal (Cardona wedstrijd), Rusland (Liana Issakadze wedstrijd) en Londen (Benjamin Britten wedstrijd), trad ze als solist op met alle

vooraanstaande Belgische orkesten. Een hoogtepunt was o.a. een tournee met het vioolconcerto van Beethoven o.l.v. Philippe Herreweghe.

In 2013 maakte ze haar debuut in Amerika met het vioolconcerto van Tsjaikovski o.l.v. Stephen Heyde waarna verschillende concerttournees in Amerika volgden.

In 2016 ontving Jolente de prijs ‘Jonge belofte van het jaar’ van Klara. In 2017 maakte ze haar debuut in Florida, Vermont, Californië, Washington DC en Canada. Een jaar later volgde haar debuut in Zuid-Afrika, Illinois en New York State met uitgebreide concerttournees. Toekomstige projecten omvatten concerttournees in Europa, Canada, Noord- Amerika en China.

Haar opnames bevatten concerti van Saint-Saëns en Vieuxtemps met het Filharmonisch Orkest van Luik o.l.v. Christian Arming, bekroond met een ‘Editors Choice’ van Diapason, en de CD ‘Kreutzer sonata’ met haar duo partner Nikolaas Kende, bekroond met een ‘Gouden Label’ van Klassiek Centraal.

Ook als concertmeester wordt Jolente vaak gevraagd. Zo trad ze de afgelopen jaren regelmatig op met de orkesten van de Munt, Opera Vlaanderen en het Filharmonisch orkest van Luik.

Na een uitnodiging van Yehudi Menuhin toen ze 14 jaar oud was, studeerde Jolente aan de Yehudi Menuhin School in Engeland. Ze vervolgde haar studies in Londen, Berlijn en Waterloo, waar ze

afstudeerde in de klas van Augustin Dumay in 2013.

Sinds 2018 is Jolente professor viool aan het Conservatorium van Tilburg (NL). Ze geeft daarnaast masterclasses in België, Duitsland, Italië, Portugal, Texas en Californië.

www.jolentedemaeyer.com

Jolente De Maeyers van het Brugse strijkorkest BRYGGEN Bruges Strings
bottom of page